بتن آرمه چیست؟

بتن آرمه، بتنی است که در آن فولاد و بتن در برابر نیروهای وارده به صورت یک ماده مرکب در کنار یکدیگر عمل می کنند. فولاد آرماتور بندی_میلگرد و 

مش فولادی_کشش و برش و گاهی اوقات تنش فشاری را جذب می کند و بتن نیز تنش فشاری را جذب می کند.

چرا آرماتور بندی انجام می شود؟

بتن ساده به راحتی در برابر تنش های کششی و برشی ناشی از باد، زله و سایر نیروها مقاومت نمی کند. در نتیجه در اکثر کاربردهای ساختمانی نامناسب است. در بتن آرمه، استحکام کششی را آرماتور بندی و استحکام فشاری را بتن تامین می کند. اختراع بتن آرمه یا همان بتن مسلح در قرن نوزدهم صنعت ساخت و ساز را متحول کرد و به دنبال آن بتن آرمه به یکی از متداول ترین مصالح ساختمانی تبدیل شد.

چرا از میلگرد های فولاد برای مسلح کردن بتن استفاده می شود؟

از نظر تئوری می توان از انواع مواد برای مسلح کردن بتن استفاده کرد؛ اما دلیل استفاده از فولاد ضریب انبساط حرارتی مشابه آن با بتن است. این بدان معنا است که در اثر گرما و یا سرما فولاد و بتن، انبساط و یا انقباضی تقریبا هم اندازه دارند. بنابراین فولاد سبب ترک خوردن بتن اطرافش نمی شود.

آرماتور بندی چیست؟

آرماتور بندی چیست

قرار دادن میلگردهای مورد نظر در کنار یکدیگر و نگه داشتن آن ها به کمک بست، جوش و یا روش های دیگر را آرماتور بندی می گویند که توسط کارگران و تحت نظر مهندس ناظر صورت می گیرد.

میلگرد گذاری مقاطع بتنی چگونه انجام می شود؟

میلگرد گذاری مقاطع بتنی چگونه انجام می شود

میلگرد گذاری مقاطع بتنی چگونه انجام می شود

مهندسین عمران با توجه به خصوصیات سازه مورد نظر، در ابتدا آن را مدل سازی می کنند. سپس با در نظر گرفتن بارهای وارده به ساختمان و رسم نمودارهای مهندسی مربوطه محل هایی که نیاز به میلگرد دارند را مشخص می کنند. به دنبال آن نقشه های مقاطع بتنی شامل تیر و ستون که دارای جزییات دقیق آرماتور بندی هستند، تهیه می شود.

در نهایت بر اساس این نقشه ها کارگران عملیات را اجرا می کنند و بدین ترتیب با ریختن بتن، بتن آرمه مورد نظر مهندس طراح ساخته می شود.

آیا ضوابط مشخصی برای آرماتوربندی وجود دارد؟

آیا ضوابط مشخصی برای آرماتوربندی وجود دارد؟

بله ضوابط دقیقی برای آرماتور بندی مقاطع بتنی وجود دارد که هر کشوری بنا به شرایط و ت های خاص خود در کتاب های مشخصی به چاپ رسانده است. مهندس طراح در حین طراحی باید به این ظوابط توجه کرده و آنها را رعایت کند.

در آرماتوربندی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

  1. اندازه و فواصل میلگردهای فولادی بسیار با اهمیت است. به گونه ای که اگر این فاصله از اندازه مشخصی کمتر باشد، مانع عبور سنگدانه های بتن می شود و در نتیجه بتن و به دنبال آن مقطع مقاومت خود را از دست می دهد و در برابر نیروهای وارده عملکرد مناسبی ندارد.
  2. آرماتور بندی باید به گونه ای باشد که از کف مقطع به اندازه مشخصی فاصله داشته باشد. بتن موجود در این فاصله را بتن پوششی می گویند. این بتن از خوردگی و زنگ زدگی آرماتورها در اثر رطوبت و یون های کلر و … جلوگیری می کند.
  3. از آنجایی که طول آرماتورها در حالت معمول ۱۲ متر می باشد؛ برای اجرای آرماتورهای با طول بیش تر از وصله استفاده می شود که ضوابط خاص خود را به دنبال دارد.
  4. سطح آرماتورها باید تمیز باشد و به هیچ گونه روغن و یا ماده لغزنده دیگری آغشته نباشد. در غیر این صورت چسبندگی مناسبی بین میلگرد و بتن ایجاد نمی شود و در نتیجه فولاد و بتن به صورت یک ماده مرکب عمل نمی کنند.
  5. یکی از مهم ترین مواردی که مهندس طراح باید به آن توجه کند این است که نقشه هایی که تهیه می کند، باید به گونه ای باشد که کارگران به آسانی بتوانند آن را بفهمد و آرماتوربندی را اجرا کنند. زیرا همواره باید به این نکته توجه کرد که به ویژه در کشورهایی مانند ایران آرماتوربندی که دوره های تخصصی آرماتور بندی را گذرانده باشد؛ به طور گسترده در دسترس نمی باشد.

در آرماتوربندی از چه میلگرد هایی استفاده می شود؟

در آرماتوربندی از چه میلگرد هایی استفاده می شود

در آرماتوربندی از چه میلگرد هایی استفاده می شود

میلگردهای مورد استفاده در آرماتوربندی قطرهای متفاوتی می توانند داشته باشند. همچنین انواع مختلفی از میلگردها از جمله عاج دار و صاف وجود دارد که بنا به کاربرد مورد نظر به کار گرفته می شود. به علاوه پوشش میلگرد نیز می تواند تفاوت داشته باشد. بعضی از میلگردها دارای پوشش اپوکسی و یا زینک هستند و بعضی ها نیز بدون پوشش اند( میلگرد سیاه ).

منبع :  

آرماتور بندی و کش بندی در ساختمان چگونه انجام می گیرد؟


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها